Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
PNA tesztek képes leírás - Pna - Portable Navigation Assistant.tlap.hu
részletek »

PNA tesztek - Pna - Portable Navigation Assistant.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pna.tlap.hu » PNA tesztek
Keresés
Találatok száma - 8 db
A PNA, mint hardver

A PNA, mint hardver

Egy jó navihoz három dolog kell. Akármelyik is csorbul ezek közül, az már nem lesz jó navi. Először is, kell egy vas. Egy hardver, amelyen van egy minél profibb kijelző, normális GPS vevő, éppen annyira izmos processzor, hogy a navigáció elfusson rajta, illetve minimum egy darab normális hangszóró. Hardver szempontjából jelenleg a lakossági ügyfelek számára háromféle alternatíva létezik.

Androidos PNA

Androidos PNA

Az elmúlt években forgalomba került PDA-k, illetve PNA-k közös vonása volt, hogy szinte az összes készüléken a Microsoft-féle jó öreg Windows CE operációs rendszer teljesített szolgálatot. A windowsos alapok a régi PDA-kon még jól láthatóak voltak (Start menü, stb.), a még napjainkban is szép számban kapható PNA-k esetében viszont már csak rejtett módon, a gyártók saját felhasználói felülete mögé bújva vannak jelen.

Garmin nüvi 3790T

Garmin nüvi 3790T

A kütyüben a legfontosabb extra a Bluetooth. Egy Galaxy S II-vel párosítottam, gond nélkül sikerült is minden, tárcsázni lehet, a kihangosítás minősége megfelelő, látjuk a névjegyzéket, illetve a híváslistát is. Mindezek közben vidáman navigál tovább a szoftver, csak éppen nem karattyol, ez így van rendjén. Az extrák között találunk képnézegetőt (a memóriakártyáról olvassa be a fotókat), ezt kevésbé ajánlom, mert már öt megapixeles fotókkal is gondja támad, rettentően lassan dolgozik. E

PNA blog - tesztek

PNA blog - tesztek

A legtöbb GPS tulajdonos ismeri az érzést, amikor a több tízezer forintos kütyü óriási csattanással a pedálok között köt ki. Az ember ilyenkor egyszerre próbál kárfelmérni, asszonyt nyugtatni, útirányt kitalálni, illetve reménykedni, hogy nem lesz rövidesen újabb probléma.

PNA tesztek

PNA tesztek

Iszonyatos dömping van ma manapság PNA téren, szinte nincs is olyan multi cég amelyik kínálatában fel ne bukkanna valamelyik ismert vagy kevésbé ismert gyártó terméke. A vásárlók pedig sokszor tanácstalanul állnak, hogy meg szabad-e venni az adott készüléket. Ha adhatunk egy jótanácsot, akkor mindenkinek azt javasoljuk, hogy PDA vagy PNA készüléket csakis szaküzletben vásároljon, mert sok későbbi kellemetlenságtől kímélheti meg magát, és érdemes azt is megvizsgálni, hogy az adott készülék milyen garanciális hátérrel és navigációs programmal rendelkezik.

PNA tesztek a pdacafe-n

PNA tesztek a pdacafe-n

A GPSTuner programot az offroad navigációban jártas felhasználóknak nem nagyon kell bemutatni. Azt viszont kevesen tudják, hogy a fejlesztő egy magyar cég, aki ugyan főként a nyugati piacra dolgozik, mégis szívügyének tekinti a magyar felhasználók elérését is.

WayteQ X950 teszt: navigációban (is) erős

WayteQ X950 teszt: navigációban (is) erős

Egy izmos, 5 colos PNA-t tesztelhettünk, az elmúlt hetekben - most kiderül, hogy a nagyok árnyékában lehet-e jó minőségű navigációs eszközt gyártani. Első körben szögezzük is le: lehet. Nyilván ehhez bizonyos kompromisszumok szükségesek, de egyik sem olyan szintű, hogy elvegye a kedvünket a WayteQ legújabb eszközétől.

WayteQ xTAB 50 GPS

WayteQ xTAB 50 GPS

Ez a cucc még nem a végleges házban ült. A magam részéről örülnék, ha lennének fizikai hangerőszabályozó gombok is, a tesztpéldányon egyetlen billentyű volt felül, amivel a kijelzőt, illetve magát a gépet tudjuk kapcsolgatni. Itt is bele kellett nyúlni a rendszerbe, a hosszas megnyomás hatására ugyanis nem csak kikapcsolni, hanem standby állapotba is lehet rakni a gépet.

Tuti menü